Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - Sieb (3/6)

maandag 06 november 2017

Niet ver, hooguit op een kiertje…

En dan…

Rintje keek me aan; hij begon te kwispelen. “Gaan we iets doen?” […]
“Leef jij?” Hij keek me vragend aan, met zijn kop schuin […]. “Natuurlijk”, zei Rintje […]. “Gaan we nu iets nieuws beleven?" […] De la eronder […]. Mijn lievelingstekening! […] Zonder haar ogen open te doen, vroeg ze: “Is hij thee halen? […] Dacht ik al.”

Rintje die zit te wachten tot hij kan kwispelen. […]. Het slapende meisje op haar zwarte sofa dat je niet wilt wekken…Het is er gelukkig allemaal nog. Alle tekeningen wachten tot iemand stiekem naar ze kijkt, dan gaan de verhalen verder. En Sieb komt eraan, die is alleen maar even theezetten.

Waar is Rintje?

Mannetje Jas 

Archief 2017