Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - Sieb (3/6)

maandag 06 november 2017

Niet ver, hooguit op een kiertje…

En dan…

Rintje keek me aan; hij begon te kwispelen. “Gaan we iets doen?” […]
“Leef jij?” Hij keek me vragend aan, met zijn kop schuin […]. “Natuurlijk”, zei Rintje […]. “Gaan we nu iets nieuws beleven?" […] De la eronder […]. Mijn lievelingstekening! […] Zonder haar ogen open te doen, vroeg ze: “Is hij thee halen? […] Dacht ik al.”

Rintje die zit te wachten tot hij kan kwispelen. […]. Het slapende meisje op haar zwarte sofa dat je niet wilt wekken…Het is er gelukkig allemaal nog. Alle tekeningen wachten tot iemand stiekem naar ze kijkt, dan gaan de verhalen verder. En Sieb komt eraan, die is alleen maar even theezetten.

Waar is Rintje?

Mannetje Jas 

Archief 2017