Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - Harrie

woensdag 08 november 2017

 


Woensdag 1 en donderdag 2 november was hij weer in Den Bosch, nu met in zijn slipstream niet alleen co-auteur Koos Meinderts, maar ook zijn vroegere bandje: Het Klein Orkest.

Harrie Jekkers, bespeler van het Koningstheater vanaf het eerste uur, die, ook na het verdwijnen daarvan, steevast in onze stad repeteert en er traditiegetrouw zijn eerste inspeelavonden opvoert.

Reden? Omdat het ander publiek is dan in Amsterdam of Rotterdam of Harries eigen Den Haag? Nee, ik denk niet dat dàt het is. Het was vanaf het allereerste ogenblik iets tussen hem en mij, ook al spraken we dat nooit direct uit.

Gaan we dat in de toekomst weer doen? Dat uitspreken hopelijk niet; dat repeteren en spelen, dat graag wel. 
 

 
Voorstellingen zijn gespeeld; daarna in mijn Cabaretfirma napraten. Links van mij Jeroen van Merwijk; rechts voor mij Harry Sacksioni en links achter de tafel Harrie Jekkers. 

Archief 2017