Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - Harrie

woensdag 08 november 2017

 


Woensdag 1 en donderdag 2 november was hij weer in Den Bosch, nu met in zijn slipstream niet alleen co-auteur Koos Meinderts, maar ook zijn vroegere bandje: Het Klein Orkest.

Harrie Jekkers, bespeler van het Koningstheater vanaf het eerste uur, die, ook na het verdwijnen daarvan, steevast in onze stad repeteert en er traditiegetrouw zijn eerste inspeelavonden opvoert.

Reden? Omdat het ander publiek is dan in Amsterdam of Rotterdam of Harries eigen Den Haag? Nee, ik denk niet dat dàt het is. Het was vanaf het allereerste ogenblik iets tussen hem en mij, ook al spraken we dat nooit direct uit.

Gaan we dat in de toekomst weer doen? Dat uitspreken hopelijk niet; dat repeteren en spelen, dat graag wel. 
 

 
Voorstellingen zijn gespeeld; daarna in mijn Cabaretfirma napraten. Links van mij Jeroen van Merwijk; rechts voor mij Harry Sacksioni en links achter de tafel Harrie Jekkers. 

Archief 2017