Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - Zwolle

dinsdag 07 november 2017Met De Liefste terug naar Zwolle betekent vroeg vertrekken om ’s middags nog een paar uur te hebben voor Museum De Fundatie. En weer eten bij Poppe, ook al staat het restaurant niet in de net verschenen editie van Lekker. De beste 500 restaurants van Nederland. En slapen doe je natuurlijk bij Fidder.Zo heb je inmiddels in zowat elke stad van Nederland en Vlaanderen, maar ook in Milaan en rond Rome je voorkeuren. Niet steeds weer iets anders proberen als je ergens tevreden bent. Het is de klimmende leeftijd die de innerlijke onrust verdreef en plaatsmaakte voor het besef dat je tijd beperkt en dus kostbaar is. Steeds minder wat nog móet; steeds vaker wat nog mag en kan.

Archief 2017