Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - My Fair Lady (10/10)

maandag 06 november 2017

In de jaren negentig vindt hij een ander vertrouwd podium terug: de musical.

Het is de indrukwekkendste musical die ik zag: Les Misérables. Het is 1991. Ik werk sinds kort als theaterrecensent bij Trouw. Deze veelbesproken productie komt eraan. Met cabaret en muziek ben ik vertrouwd; met musical nog helemaal niet…

Mijn kunstchef gaat mee. Kan zij zien waarover ik schrijf. Na afloop ben ik nogal van slag door… alles: thema, spel, muziek, zang en die prachtige vertaling van Seth Gaaikema.

We lopen Theater Carré uit. Even denk ik: hierover kan ik niet schrijven; ik weet van niks. Ben ik daarom zo geraakt? Ik wil haar vragen of het niet beter is als zij… Zij pinkt net een traan weg…

Archief 2017