Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - My Fair Lady (10/10)

maandag 06 november 2017

In de jaren negentig vindt hij een ander vertrouwd podium terug: de musical.

Het is de indrukwekkendste musical die ik zag: Les Misérables. Het is 1991. Ik werk sinds kort als theaterrecensent bij Trouw. Deze veelbesproken productie komt eraan. Met cabaret en muziek ben ik vertrouwd; met musical nog helemaal niet…

Mijn kunstchef gaat mee. Kan zij zien waarover ik schrijf. Na afloop ben ik nogal van slag door… alles: thema, spel, muziek, zang en die prachtige vertaling van Seth Gaaikema.

We lopen Theater Carré uit. Even denk ik: hierover kan ik niet schrijven; ik weet van niks. Ben ik daarom zo geraakt? Ik wil haar vragen of het niet beter is als zij… Zij pinkt net een traan weg…

Archief 2017