Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - My Fair Lady (9/10)

zondag 05 november 2017

Deze Seth krijgen we in het theater te zien.

Twee theatersolo’s achtereen rekende hij af met zijn slechte imago als cabaretier van een voorbije tijd. Zijn onschuldige grappen vol woordspelerige spitsvondigheden in de stijl van leermeester Wim Kan, maakten plaats voor fel engagement waaruit groot temperament en oprechte woede sprak en waaraan  de huidige generatie een voorbeeld kan nemen. Maar… waar is die angel gebleven?

Dat schrijf ik in 1998 in Trouw. Drie jaar daarvoor zie ik in zijn conference Dit land is vol de man die ik herken van toen hij tegenover mij aan tafel zat en mij bijna aanvloog – nu mis ik die passie weer volledig. Maar dáárvoor heeft hij inmiddels een ander vertrouwd podium teruggevonden: de musical.

 

Archief 2017