Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - My Fair Lady (9/10)

zondag 05 november 2017

Deze Seth krijgen we in het theater te zien.

Twee theatersolo’s achtereen rekende hij af met zijn slechte imago als cabaretier van een voorbije tijd. Zijn onschuldige grappen vol woordspelerige spitsvondigheden in de stijl van leermeester Wim Kan, maakten plaats voor fel engagement waaruit groot temperament en oprechte woede sprak en waaraan  de huidige generatie een voorbeeld kan nemen. Maar… waar is die angel gebleven?

Dat schrijf ik in 1998 in Trouw. Drie jaar daarvoor zie ik in zijn conference Dit land is vol de man die ik herken van toen hij tegenover mij aan tafel zat en mij bijna aanvloog – nu mis ik die passie weer volledig. Maar dáárvoor heeft hij inmiddels een ander vertrouwd podium teruggevonden: de musical.

 

Archief 2017