Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 44 - My Fair Lady (8/10)

zaterdag 04 november 2017

Met de taal houdt hij zijn gevoel dus buiten de deur.

En dat terwijl hij zo temperamentvol is. Voorbeeld. Hij kookt voor mij en wij eten in zijn tuin op een mooie zomerse avond. Vanuit het niets ontstaat er een meningsverschil en dat groeit snel. De spanning is om te snijden. Opeens heft hij zijn mes en vork in de lucht, slaakt een kreet van ongenoegen, smijt zijn bestek op zijn nog half gevulde bord, werpt zijn stoel naar achter en loopt stampvoetend weg… Hij komt niet terug.
Ik ruim de tafel af, poets de woedespetters weg en leg een briefje neer met, naast dank voor het eten, de opmerking: “Deze Seth zou ik zo graag in het theater zien.”

Archief 2017