Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 44 - My Fair Lady (8/10)

zaterdag 04 november 2017

Met de taal houdt hij zijn gevoel dus buiten de deur.

En dat terwijl hij zo temperamentvol is. Voorbeeld. Hij kookt voor mij en wij eten in zijn tuin op een mooie zomerse avond. Vanuit het niets ontstaat er een meningsverschil en dat groeit snel. De spanning is om te snijden. Opeens heft hij zijn mes en vork in de lucht, slaakt een kreet van ongenoegen, smijt zijn bestek op zijn nog half gevulde bord, werpt zijn stoel naar achter en loopt stampvoetend weg… Hij komt niet terug.
Ik ruim de tafel af, poets de woedespetters weg en leg een briefje neer met, naast dank voor het eten, de opmerking: “Deze Seth zou ik zo graag in het theater zien.”

Archief 2017