Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 44 - My Fair Lady (7/10)

vrijdag 03 november 2017


“Je hebt hem goed gekend toch?", vraagt Frits Spits.

Ja, ik heb hem goed gekend. Tussen journalisten en degenen over wie zij schrijven, moet afstand zijn. Maar als ik in een boek of een theaterrecensie of een afgenomen interview over hem schrijf, nodigt hij mij daarna onmiddellijk uit om hierover te praten.
We wonen niet ver van elkaar. Een enkele keer is hij blij met de erkenning die hij krijgt, maar meestal teleurgesteld en boos (soms zelfs ziedend!) over mijn harde kritiek.
Toch wordt onze band hechter, want hij ervaart dat ik grote waardering heb voor de emotionele, temperamentvolle man die hij is en nou eenmaal minder opheb met de cabaretier die met taal zijn gevoel buiten de deur houdt.  

Archief 2017