Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 44 - My Fair Lady (7/10)

vrijdag 03 november 2017


“Je hebt hem goed gekend toch?", vraagt Frits Spits.

Ja, ik heb hem goed gekend. Tussen journalisten en degenen over wie zij schrijven, moet afstand zijn. Maar als ik in een boek of een theaterrecensie of een afgenomen interview over hem schrijf, nodigt hij mij daarna onmiddellijk uit om hierover te praten.
We wonen niet ver van elkaar. Een enkele keer is hij blij met de erkenning die hij krijgt, maar meestal teleurgesteld en boos (soms zelfs ziedend!) over mijn harde kritiek.
Toch wordt onze band hechter, want hij ervaart dat ik grote waardering heb voor de emotionele, temperamentvolle man die hij is en nou eenmaal minder opheb met de cabaretier die met taal zijn gevoel buiten de deur houdt.  

Archief 2017