Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 44 - My Fair Lady (5/10)

woensdag 01 november 2017


Al snel valt zijn naam: Seth Gaaikema…


Hij is pas twintig jaar oud. Toch werkt de student Nederlands dan al als tekstschrijver voor zowel Wim Kan als Wim Sonneveld: twee van de Grote Drie van het cabaret, de theaterprofessie waarin hij later zelf hoopt uit te blinken.

Inmiddels hebben Sonneveld cum suis bedacht dat My Fair Lady gesitueerd blijft in Londen, maar dat het platte Engels van dochter Eliza en vader Alfred Doolittle wordt omgezet naar plat Amsterdams. Dan mag Gaaikema los. Wouldn’t it be lovely wordt Sou dat nou nie salig sijn en ook With a little bit of luck wint aan kracht: As het effe kan
En The rain in Spain falls mainly on the plain? Geen probleem!

Archief 2017