Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 44 - My Fair Lady (3/10)

maandag 30 oktober 2017


Over My Fair Lady ging het dus.

In het toneelstuk Pygmalion (1912) raakt Professor Higgins verliefd op bloemenmeisje Eliza. Als die doorziet dat zij slechts de inzet was van een weddenschap, verlaat zij hem en keert niet weer. Zij trouwt met Freddy.

Ook in de daarop gebaseerde musical My Fair Lady (1956) verlaat Eliza Higgins voor Freddy, maar aan het einde komt zij terug. In het midden blijft of zij het contact wil herstellen of…

In de filmversie van de musical (1964) is aan het einde overduidelijk dat Higgins en Eliza voor elkaar bestemd zijn en samen verder gaan. Eind goed al goed…

Hiermee was zaterdag genoeg gezegd over de achtergrondgeschiedenis. We zouden het immers over Seth Gaaikema gaan hebben…

Archief 2017