Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 43 - My Fair Lady (1/10)

zaterdag 28 oktober 2017

Huiswerk aan het doen voor De Taalstaat, waarin ik deze zaterdag te gast ben om te praten over de musical My Fair Lady. Daarin ontfermt professor Henry Higgins zich over het bloemenmeisje Eliza.
Ik las nog eens dat voorwoord van Alan Jay Lerner, de auteur van het verhaal, dat gebaseerd is op het toneelstuk Pygmalion van Bernard Shaw. Lerner schrijft: “Voor de uitgave van Pygmalion schreef Shaw een […] Vervolg […]. Ik heb het […] weggelaten omdat Shaw daarin verklaart waarom Eliza het happy end niet beleeft met Higgins maar met Freddy en […] ik ben er lang niet zeker van dat hij gelijk heeft.” Het ontroerde me weer. In verbeelding kan het: ze leefden nog lang en heel gelukkig…

 

Archief 2017