Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 43 - Voor G (2/2)

donderdag 26 oktober 2017

[Lees eerder]

Het loopt anders.

Dinsdag 17 oktober krijg ik hoge koorts en weet dat ik niet langer kan spreken van een griepje. De huisarts schrijft antibioticum en rust voor. Het grote feest – veertig jaar getrouwd – van onze en jullie oude vrienden loopt geen gevaar. Maar… op vrijdag ben ik nauwelijks opgeknapt en moet afzeggen. Geen herontmoeting met z’n vieren dus.

De volgende dag App’t C hoe spijtig het is dat wij elkaar niet zagen, zeker omdat jij zo ziek bent. Zij veronderstelt dat ik daar weet van heb en schrikt ervan als dit niet zo is en belt.
Ik heb je mobiele nummer nog en we spreken af dat ik je bezoek. Ik kan bij je komen; je bent nog niet voorbij.

Archief 2017