Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 43 - Voor G (1/2)

woensdag 25 oktober 2017

Ik kan bij jou niet komen, want ik ben je al voorbij. Dat zingt Bram Vermeulen. Die liedregel gaat voor ons beiden op. Onze jeugdvriendschap met z’n vieren heeft zich al verder naar de achtergrond gedrongen als onze huwelijken stranden. Jij zoekt nog wel contact en blijft vaste bezoeker van mijn theater als Bram en andere dichter-zangers er optreden. Dan maken we nog wel eens kort een praatje. Maar jij kiest steeds meer voor spirituele uitdagingen, terwijl ik steeds meer vaste grond onder mijn voeten vind.
Vrijdag jl. zouden we elkaar gezien hebben, nota bene in aanwezigheid van onze eerste echtgenotes. Jij, omdat jullie weer samen zijn; ik omdat zowel C als ik zijn uitgenodigd op hetzelfde feest als jullie.

[Lees verder

Archief 2017