Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 43 - Voor G (1/2)

woensdag 25 oktober 2017

Ik kan bij jou niet komen, want ik ben je al voorbij. Dat zingt Bram Vermeulen. Die liedregel gaat voor ons beiden op. Onze jeugdvriendschap met z’n vieren heeft zich al verder naar de achtergrond gedrongen als onze huwelijken stranden. Jij zoekt nog wel contact en blijft vaste bezoeker van mijn theater als Bram en andere dichter-zangers er optreden. Dan maken we nog wel eens kort een praatje. Maar jij kiest steeds meer voor spirituele uitdagingen, terwijl ik steeds meer vaste grond onder mijn voeten vind.
Vrijdag jl. zouden we elkaar gezien hebben, nota bene in aanwezigheid van onze eerste echtgenotes. Jij, omdat jullie weer samen zijn; ik omdat zowel C als ik zijn uitgenodigd op hetzelfde feest als jullie.

[Lees verder

Archief 2017