Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 42 - Hoop

zaterdag 21 oktober 2017

 


Deze zaterdagochtend rijd ik naar Muiderberg voor groot werkoverleg. Aan tafel verschijnen: uitgever, eindredacteur, beeldredacteur en vormgever. Natuurlijk is er de gastheer: de geportretteerde.

Ondergetekende is de auteur van twee (en nauw betrokken bij het derde) van de drie boeken die deel uitmaken van een cassette met ook zes dvd’s, alle audio en nog meer uniek materiaal van het legendarische cabaretduo Neerlands Hoop in Bange Dagen, dat bestond van 1968 tot 1979. De uitgave staat al jaren op stapel, maar verschijnt nu dan echt februari 2018.

“Als we nog even wachten, is het precies veertig jaar ná het einde van Neerlands Hoop”, grap ik. Maar nee, ik zie het aan alle gezichten: we gaan nu echt nergens meer op wachten.

Archief 2017