Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - Hoop

zaterdag 21 oktober 2017

 


Deze zaterdagochtend rijd ik naar Muiderberg voor groot werkoverleg. Aan tafel verschijnen: uitgever, eindredacteur, beeldredacteur en vormgever. Natuurlijk is er de gastheer: de geportretteerde.

Ondergetekende is de auteur van twee (en nauw betrokken bij het derde) van de drie boeken die deel uitmaken van een cassette met ook zes dvd’s, alle audio en nog meer uniek materiaal van het legendarische cabaretduo Neerlands Hoop in Bange Dagen, dat bestond van 1968 tot 1979. De uitgave staat al jaren op stapel, maar verschijnt nu dan echt februari 2018.

“Als we nog even wachten, is het precies veertig jaar ná het einde van Neerlands Hoop”, grap ik. Maar nee, ik zie het aan alle gezichten: we gaan nu echt nergens meer op wachten.

Archief 2017