Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 43 - #ihave

zondag 22 oktober 2017

Na #metoo nu ook #ihave. Ik begrijp de aanleiding, de emotie, de veelheid aan reacties, het debat… Maar ik vind het wel jammer dat zelfs de verschijning van de Jan Wolkers-biografie meteen wordt aangegrepen om erop te wijzen dat die uitgave aantoont dat de geportretteerde niet van smetten vrij is.
Nee, dat is hij niet. Ik trouwens evenmin. Toch waren het andere tijden. Een ouder nichtje verleidde mij toen ik twaalf jaar was. Verkrachtte had ik kunnen schrijven, maar zo heb ik dat zelf nooit beschouwd. Beschadigd heeft het me wel, want mijn hele middelbare-schooltijd ging er direct aan. Ik wilde nog maar één ding en ben daarin naar vriendinnetjes vast te dwingend geweest. Maar om nou vijftig jaar later…

Archief 2017