Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 43 - #ihave

zondag 22 oktober 2017

Na #metoo nu ook #ihave. Ik begrijp de aanleiding, de emotie, de veelheid aan reacties, het debat… Maar ik vind het wel jammer dat zelfs de verschijning van de Jan Wolkers-biografie meteen wordt aangegrepen om erop te wijzen dat die uitgave aantoont dat de geportretteerde niet van smetten vrij is.
Nee, dat is hij niet. Ik trouwens evenmin. Toch waren het andere tijden. Een ouder nichtje verleidde mij toen ik twaalf jaar was. Verkrachtte had ik kunnen schrijven, maar zo heb ik dat zelf nooit beschouwd. Beschadigd heeft het me wel, want mijn hele middelbare-schooltijd ging er direct aan. Ik wilde nog maar één ding en ben daarin naar vriendinnetjes vast te dwingend geweest. Maar om nou vijftig jaar later…

Archief 2017