Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - Zwerver

donderdag 19 oktober 2017


Ze rekenen er inmiddels op. Zie ik een van hen voordat ik de supermarkt binnenstap, doe ik mijn eigen boodschappen en kies voor hem een zelfgeperst sapje en ovenvers broodje. “Alsjeblieft.” “Dank u wel.”
“Je moet ze niet voeren”, snauwde een mevrouw onlangs – alsof het beesten zijn. Moest ik haar uitleggen dat ik het dilemma heus wel ken? Ik heb deze afweging gemaakt: nooit geld, maar gerust iets eetbaars.   
Een keer vroeg een man in Amsterdam: “Heeft u geld voor een broodje?” Ik antwoordde: “Ik ga net een broodje voor mezelf kopen; loop maar mee.” Hij dacht even na en zei toen: “Ik vroeg toch om geld?” Ik: “Ja, om brood van te kopen, dus...” Hij: “Idioot.” En liep weg. 

Archief 2017