Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 42 - Zwerver

donderdag 19 oktober 2017


Ze rekenen er inmiddels op. Zie ik een van hen voordat ik de supermarkt binnenstap, doe ik mijn eigen boodschappen en kies voor hem een zelfgeperst sapje en ovenvers broodje. “Alsjeblieft.” “Dank u wel.”
“Je moet ze niet voeren”, snauwde een mevrouw onlangs – alsof het beesten zijn. Moest ik haar uitleggen dat ik het dilemma heus wel ken? Ik heb deze afweging gemaakt: nooit geld, maar gerust iets eetbaars.   
Een keer vroeg een man in Amsterdam: “Heeft u geld voor een broodje?” Ik antwoordde: “Ik ga net een broodje voor mezelf kopen; loop maar mee.” Hij dacht even na en zei toen: “Ik vroeg toch om geld?” Ik: “Ja, om brood van te kopen, dus...” Hij: “Idioot.” En liep weg. 

Archief 2017