Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 41 - Wolkers (2/2)

woensdag 11 oktober 2017

Dat vertel ik overmorgen, schreef ik.

Als Karina, echtgenote van Jan Wolkers, de keuken in loopt om iets op te rapen, kijkt zij altijd eerst om zich heen om te weten waar hij is. Want ze hoeft maar te bukken en hij staat al achter haar, ook al is het die dag al de zevende keer. Dus als ze daar niet of niet opnieuw voor in is, kiest ze een andere, afwerende positie. En anders... het bestek laten kletteren, voorover buigen en weten dat hij komt en komt...

Bij onderstaande aquarel van Co Westerik, getiteld Bukkende vrouw (2011), schreef ik bovenstaande passage. Die is te vinden in mijn boek Westeriks Werkelijkheid, waarin ik zijn werk naar mijn hand zet.

 

Archief 2017