Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 41 - Wolkers (1/2)

dinsdag 10 oktober 2017

Tijdens het schrijven van mijn roman had ik het lastig met het formuleren van seksscènes. Het mocht plat en ruw, maar je valt snel in herhaling. Van de eerste passages raakte ik zelf opgewonden, maar het moment kwam dat ik dacht: nu moet ik echt kiezen voor andere woorden en handelingen…

Pas sprak ik de stemcoach van Jan Wolkers. Op haar was hij aangewezen toen hij luisterboeken insprak. Zijn lijzige spreekstem maakte de seksscènes allerminst opwindend. Zij werd ingeschakeld om er seks van te maken.

Voor de daad zelf had Wolkers geen coach nodig. Exemplarisch is het verhaal van Karina. Die keek meteen om zich heen als zij iets liet vallen en wilde oprapen. Waarom? - dat vertel ik overmorgen.

Archief 2017