Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 38 - Als de liefde voorbij is

woensdag 20 september 2017Waarom zeggen vrienden dat het overdreven is als je zegt dat je niet meer verder wilt leven als de ander je verlaat? Waarom zeggen vrienden dat de wereld heus niet vergaat? Want: het is niet overdreven... Want: de wereld vergaat wèl.

Filosoof Jan Drost schreef het boek Als de liefde voorbij is. Dit nadat zijn geliefde hem na tien jaar van het ene op het andere moment verliet. Hij bleef alleen achter met zijn vragen, herinneringen en vooral… zichzelf.

Flaptekst: Een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en [...] niet alleen laten. Vooral dat laatste: geen boek voor wie verliefd was, maar voor wie het is.

Archief 2017