Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 38 - Als de liefde voorbij is

woensdag 20 september 2017Waarom zeggen vrienden dat het overdreven is als je zegt dat je niet meer verder wilt leven als de ander je verlaat? Waarom zeggen vrienden dat de wereld heus niet vergaat? Want: het is niet overdreven... Want: de wereld vergaat wèl.

Filosoof Jan Drost schreef het boek Als de liefde voorbij is. Dit nadat zijn geliefde hem na tien jaar van het ene op het andere moment verliet. Hij bleef alleen achter met zijn vragen, herinneringen en vooral… zichzelf.

Flaptekst: Een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en [...] niet alleen laten. Vooral dat laatste: geen boek voor wie verliefd was, maar voor wie het is.

Archief 2017