Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 42 - F (4/4)

woensdag 18 oktober 2017

En dan is het voorbij.

Na afloop samen in de kleedkamer met zijn echtgenote, pianist en toneelmeester. 
Hij is teleurgesteld omdat hij teksten vergat en vervolgens begon te klooien en klungelen; wij zijn juist verheugd omdat we hem weer eens zagen op zijn kwetsbaarst em daarmee op zijn best.

Langzaam herstelt het zelfvertrouwen zich. Of er bekenden in de zaal waren, wil hij weten? Ja, die zag ik en haal ik op uit de foyer. Veel complimenten, ook van hen.

Een uur later loop ik naar de parkeergarage. Bezoekers herkennen me en zeggen: "Dat was een lastig avondje; hij moet nog wel het een en ander oefenen." Terwijl ik denk: beter en mooier dan zo kan niet! Een legendarische avond.  

Archief 2017