Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - F (4/4)

woensdag 18 oktober 2017

En dan is het voorbij.

Na afloop samen in de kleedkamer met zijn echtgenote, pianist en toneelmeester. 
Hij is teleurgesteld omdat hij teksten vergat en vervolgens begon te klooien en klungelen; wij zijn juist verheugd omdat we hem weer eens zagen op zijn kwetsbaarst em daarmee op zijn best.

Langzaam herstelt het zelfvertrouwen zich. Of er bekenden in de zaal waren, wil hij weten? Ja, die zag ik en haal ik op uit de foyer. Veel complimenten, ook van hen.

Een uur later loop ik naar de parkeergarage. Bezoekers herkennen me en zeggen: "Dat was een lastig avondje; hij moet nog wel het een en ander oefenen." Terwijl ik denk: beter en mooier dan zo kan niet! Een legendarische avond.  

Archief 2017