Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - F (3/4)

dinsdag 17 oktober 2017

Een theatervoorstelling zoals je die maar zelden ziet dus.

Bij binnenkomst nog niet weten hoe het toneelbeeld eruit ziet. Dat tot een uur voor aanvang ter plekke bedenken met vaste toneelmeester P. Er is bewegend licht ingehangen voor een musical die maandag start. Oké, dat gebruiken we. Het meegnomen perojectiescherm is te klein. Hebben jullie wat groters?

Liedjes van de nieuwe cd; oude liedjes ook. Erop vertrouwen dat die in het hoofd zitten. Tijdens de voorstelling blijkt van niet: laptop erbij, maar tekst niet kunnen vinden.... Vier muzikanten vervangen door slechts een. Hij doet zelf mee op percussie, mondharmonica en gitaar - of nee, dat doet hij toch niet.

"U haakt af" - constatering tijdens een verhaal. Losse grappen grijpen routineus in.

Archief 2017