Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - F (1/4)

zondag 15 oktober 2017

Ik vroeg de cabaretier de openingsvoorstelling te maken voor de tijdelijke locatie van de schouwburg: een prachtige katholieke kerk in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Deze maand is het precies vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther het machtsmisbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk aanklaagde, waarmee de Reformatie is ingezet. De domineeszoon vond het inspirerend het dáárover te gaan hebben als protestant onder katholieken.

Maar niet veel later werden de nieuwbouwplannen voor het theater afgekeurd en de verhuizing naar de kerk dus ook. Een Luther-programma schrijven en spelen zonder goede reden en in de schouwburg - dat leek de cabaretier niks. Dan maar een inspeelvoorstelling van zijn nieuwe theatershow. Door andere verplichtingen komt die pas eind november. En dus kwam hij gisteravond 'met niks'.

Zie hier

Archief 2017