Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 42 - F (1/4)

zondag 15 oktober 2017

Ik vroeg de cabaretier de openingsvoorstelling te maken voor de tijdelijke locatie van de schouwburg: een prachtige katholieke kerk in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Deze maand is het precies vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther het machtsmisbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk aanklaagde, waarmee de Reformatie is ingezet. De domineeszoon vond het inspirerend het dáárover te gaan hebben als protestant onder katholieken.

Maar niet veel later werden de nieuwbouwplannen voor het theater afgekeurd en de verhuizing naar de kerk dus ook. Een Luther-programma schrijven en spelen zonder goede reden en in de schouwburg - dat leek de cabaretier niks. Dan maar een inspeelvoorstelling van zijn nieuwe theatershow. Door andere verplichtingen komt die pas eind november. En dus kwam hij gisteravond 'met niks'.

Zie hier

Archief 2017