Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 41 - Dienstreis 11 E

zondag 08 oktober 2017

Daarna volgt dus nog een les in nederigheid.

Eerder heeft Herman van Veen gezegd dat de show pas over is als het publiek niet meer klapt. Bloemen, zo vertelt hij tijdens zijn gastcolleges aan toekomstige cabaretiers, neem je niet in ontvangst van theaterpersoneel. Het podium is op dat moment immers nog van jou. Moeten er al bloemen komen, zorgt hij daar zelf voor; een van zijn medewerkers kan die dan overhandigen.
En dan die laatste les: applaus halen is buigen voor je toeschouwers. Dit is als dank voor het feit dat zij geld betaalden om naar jou te komen kijken en luisteren. Buigen is je dankbaarheid tonen voor hun aandacht voor jouw verbeelding.

Archief 2017