Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 40 - Julika

zaterdag 07 oktober 2017

 

Links: Julika Marijn. Rechts van haar dat prachtige werk van Henri Fantin-Latour: Portret van Eva Callimachi-Catargi (1881). Helene Kröller-Müller kreeg het schilderij cadeau van haar echtgenoot bij hun 25-jarig huwelijk. Zij was er erg van onder de indruk.

Over haar, Helene Kröller-Müller, en haar kunstcollectie gaat Uit verdriet geboren. Julika Marijn repeteerde de hele week in de Cabaretfirma-productiezaal; gisteren, vrijdagavond, mocht publek erbij zijn.

Het silhouet in het midden: Diederik van Vleuten. Aantekeningen makend. Hij hielp Juilia haar tekstmateriaal om te zetten tot voorstelling. Niemand is beter vertrouwd met zulk documentair theater.

Toen Erik van Muiswinkel en hij als cabaretduo stoppen, vroegen theaterdirecteuren bezorgd aan Van Vleuten hoe het nu verder moest met hem. Ach, zij wisten niet beter. Hij wel!


 

Archief 2017