Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 40 - Dienstreis 12

donderdag 05 oktober 2017Deliplein, rand Katendrecht: een van de mooiste plekken van Rotterdam-Zuid. Drinken bij Café De Ouwehoer, eten bij Kwiezien of De Matroos en het Meisje... Gisteren voor het eerst bij Bistrot du Bac en dat viel toch tegen.
Jammer, want wij waren er met de cabaretier die zou gaan optreden in Theater Walhalla. Probeert in het klein zijn nieuwe programma uit. Prachtige voorstelling, die goed tot haar recht komt in zo'n zaaltje met maar 75 plaatsen, dicht op het podium en gevuld door jong en oud.
Binnenkort weer de grote zalen in. Vanzelfsprekend, want door zijn vertelkunst, fysiek, expressie en bovenal enorme zeggingskracht behoort hij tot de allergrootsten. 
Ben ik objectief? Geenszins, want we zijn vrienden. Maar het is wel zo. 

Archief 2017