Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 40 - Marijke

woensdag 04 oktober 2017

Hoe lang wij elkaar al kennen, vroegen wij ons vorig jaar af. Lang hadden wij elkaar niet gezien. Daar was geen reden voor; soms gaan de dingen zo. Wij vervolgden ons gesprek, ook al wisten wij geen van beiden waar en wanneer dat was gestokt.

Hoe lang wij elkaar al kennen, vroegen wij ons vrijdagavond opnieuw af toen zij optrad in de Verkadefabriek. "Je komt toch wel kijken?" "Natuurlijk kom ik kijken!"

Haar materiaal is niet veranderd, want zijzelf is niet veranderd. Nou ja, er is veel gebeurd, maar haar liedrepertoire blijft rijk gevuld met humor en zelfrelativering en haar voordracht subtiel, met nog altijd veel aandacht voor de vormgeving.

Blijft de vraag: hoe lang kennen wij elkaar nu eigenlijk? 

Archief 2017