Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 40 - Marijke

woensdag 04 oktober 2017

Hoe lang wij elkaar al kennen, vroegen wij ons vorig jaar af. Lang hadden wij elkaar niet gezien. Daar was geen reden voor; soms gaan de dingen zo. Wij vervolgden ons gesprek, ook al wisten wij geen van beiden waar en wanneer dat was gestokt.

Hoe lang wij elkaar al kennen, vroegen wij ons vrijdagavond opnieuw af toen zij optrad in de Verkadefabriek. "Je komt toch wel kijken?" "Natuurlijk kom ik kijken!"

Haar materiaal is niet veranderd, want zijzelf is niet veranderd. Nou ja, er is veel gebeurd, maar haar liedrepertoire blijft rijk gevuld met humor en zelfrelativering en haar voordracht subtiel, met nog altijd veel aandacht voor de vormgeving.

Blijft de vraag: hoe lang kennen wij elkaar nu eigenlijk? 

Archief 2017