Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 40 - Joep Baartmans

maandag 02 oktober 2017



Onverbiddelijk klopte vrijdag de dood op haar deur. [...] Joep Baartmans (77) restte niets anders dan hem binnenlaten. Veel tijd om zich op haar nakend afscheid voor te bereiden was haar [...] niet gegund. Tussen de diagnose van een ongeneeslijke kanker en het moment waarop zij [...] haar laatste adem uitblies, zaten minder dan vier dagen...


Aldus het Brabants Dagblad vandaag over de vrouw met haar warme hart voor cultuur in het algemeen (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en de Nederlandse taal in het bijzonder (docente Nederlands, poëzieliefhebster). Zij had vast iets gevonden van zoveel clichés: de dood aan haar deur, haar nakend afscheid, haar laatste adem uitblies...

Dichter-zanger Bart-Jan Baartmans verloor vrijdag zijn moeder en een van zijn twee grootste fans.
 

Archief 2017