Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 40 - Dienstreis 11 C

dinsdag 03 oktober 2017

Ik waande mij dus in een andere kunstenwereld.
Tegen degenen die ons hadden uitgenodigd voor Ode aan de Meester, zei ik in de eerste pauze dat ik het ballet prachtig vond, maar de wijze van applaus nemen nogal overdreven. Tot ik na het eerste van de volgende drie balletten pas begreep dat het niet de dansers zijn die die uitbundigheid bepalen, maar hun publiek.
Zolang de zaal klapt, blijven de dansers op het podium, treden naar voren, buigen en stappen weer terug, waarna het licht (haast in black out) dooft. Blijft de zaal klappen, volgt hetzelfde procédé - en nog eens en nog eens...
Ik moest denken aan de gastcolleges van Herman van Veen aan de Koningstheateracademie. Daarover binnenkort weer meer. 
 

Archief 2017