Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 39 - Dienstreis 11 A

zaterdag 30 september 2017

Danser, fotograaf en... wereldberoemd choreograaf Hans van Manen werd deze zomer 85 jaar. Reden voor het Nationale Ballet, waaraan hij van 1973 tot 1985 verbonden was, om vanaf 15 september in het Amsterdamse Muziektheater (officieel: Nationale Opera & Ballet) een ode aan hem te brengen met een foto-expositie en bovenal een voorstelling met vier van zijn (ruim honderd) balletten. Deze zaterdagavond waren wij bij de feestelijke dernière van Ode aan de meester.

In zijn openingswoord verklapte artistiek directeur Ted Brandsen al dat de Meester er vanavond was. Diens grote moment kwam natuurlijk aan het slot. Vóór het begin was er deze avond echter ook een extraatje: de welverdiende Ode aan.

Nederland is klein, zoals in voetbal. Vanavond was Nederland groot(s).  

Archief 2017