Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 39 - Dienstreis 11 A

zaterdag 30 september 2017

Danser, fotograaf en... wereldberoemd choreograaf Hans van Manen werd deze zomer 85 jaar. Reden voor het Nationale Ballet, waaraan hij van 1973 tot 1985 verbonden was, om vanaf 15 september in het Amsterdamse Muziektheater (officieel: Nationale Opera & Ballet) een ode aan hem te brengen met een foto-expositie en bovenal een voorstelling met vier van zijn (ruim honderd) balletten. Deze zaterdagavond waren wij bij de feestelijke dernière van Ode aan de meester.

In zijn openingswoord verklapte artistiek directeur Ted Brandsen al dat de Meester er vanavond was. Diens grote moment kwam natuurlijk aan het slot. Vóór het begin was er deze avond echter ook een extraatje: de welverdiende Ode aan.

Nederland is klein, zoals in voetbal. Vanavond was Nederland groot(s).  

Archief 2017