Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 38 - Zomer 2017

dinsdag 19 september 2017

Het was een zondagochtend. Deze zomer, juli 2017. Om 9 uur zitten we aan espresso en gebak bij de Nederlander die wij enkele dagen eerder ontmoetten in ons Italiaanse dorpje. Ik zie die foto hangen: hij met jongen, jongen met kind...

Ik vraag hem of dat zijn zoon en kleinkind zijn, Hij trekt wit weg. Zegt dan: "Ik vertel je nu iets en wil niet dat je daarna vragen stelt. Mijn zoon heeft mijn eerste vrouw vermoord, daarna zijn kind van nog geen jaar oud. Hij heeft vervolgens zichzelf van het leven beroofd. Maar... hier laat ik het bij..."

Terug in ons dorpje zoeken we op internet op zijn naam en alles wordt helder. En nu is er dit boek... 

Archief 2017