Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 38 - Zwijgen (2/2)

zondag 17 september 2017"Ik las het toen ik aan iets anders zat te denken", schreef ik gisteren.

Elke zaterdag staat in het Economie-katern van NRC-Handelsblad de rubriek Carrière, waarin (meestentijds) stellen vertellen over hoe hun werkdagen eruit zien. Elke week lees ik van wie het eerst opstaat tot wie slapengaat en alles daartussenin. Nou ja, alles...
Vaak denk ik: en de seks dan? Wanneer is daar bij hen ruimte voor? Is de stress van het carrièremaken daarop van invloed? Zo ja, in welke mate? Zo niet, hoe slagen zij erin dat te voorkomen?

Hoe breng ik ze in godsnaam weer tot zwijgen?
Hoe krijg je ze in godsnaam tot meer spreken?
NRC, doe er wat mee!
Paren over paren. Titel doe ik cadeau.
 

Archief 2017