Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 38 - Zwijgen (2/2)

zondag 17 september 2017"Ik las het toen ik aan iets anders zat te denken", schreef ik gisteren.

Elke zaterdag staat in het Economie-katern van NRC-Handelsblad de rubriek Carrière, waarin (meestentijds) stellen vertellen over hoe hun werkdagen eruit zien. Elke week lees ik van wie het eerst opstaat tot wie slapengaat en alles daartussenin. Nou ja, alles...
Vaak denk ik: en de seks dan? Wanneer is daar bij hen ruimte voor? Is de stress van het carrièremaken daarop van invloed? Zo ja, in welke mate? Zo niet, hoe slagen zij erin dat te voorkomen?

Hoe breng ik ze in godsnaam weer tot zwijgen?
Hoe krijg je ze in godsnaam tot meer spreken?
NRC, doe er wat mee!
Paren over paren. Titel doe ik cadeau.
 

Archief 2017