Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Voor-naam (2/2)

donderdag 14 september 2017

[Zie: Voor-naam 1]

Je bent zestig jaar en je moet landen. Niet langer de man en minnaar die zelf alles op orde heeft en bereid is die op orde te brengen bij de ander: vrouw en minnares. Je opvoedtaak zit er klaarblijkelijk op. Dus is De Liefste niet iemand die de hand reikt om zich te laten helpen, maar die haar eigen boontjes dopt. Die dat zelfs beter doet en deed dan jijzelf. Of je soms een handreiking nodig... - je slaat die weg.
Dan staat die nieuwe auto voor de deur en die dikkat is niet meer op dieet. Het huis is geverfd, de tuin is geboend, de tuinmeubels zijn vervangen.... "Vraagje: dat rookkanaal, past daar een houtkachel onder?"

 

Archief 2017