Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 37 - Voor-naam (2/2)

donderdag 14 september 2017

[Zie: Voor-naam 1]

Je bent zestig jaar en je moet landen. Niet langer de man en minnaar die zelf alles op orde heeft en bereid is die op orde te brengen bij de ander: vrouw en minnares. Je opvoedtaak zit er klaarblijkelijk op. Dus is De Liefste niet iemand die de hand reikt om zich te laten helpen, maar die haar eigen boontjes dopt. Die dat zelfs beter doet en deed dan jijzelf. Of je soms een handreiking nodig... - je slaat die weg.
Dan staat die nieuwe auto voor de deur en die dikkat is niet meer op dieet. Het huis is geverfd, de tuin is geboend, de tuinmeubels zijn vervangen.... "Vraagje: dat rookkanaal, past daar een houtkachel onder?"

 

Archief 2017