Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Voor-naam (1/2)

woensdag 13 september 2017

Mijn echtgenotes veranderden tijdens ons samenzijn van voornaam. Carla (huwelijk 1978-1995) werd Karla; Anita (huwelijk 1998-2008) ging zich Anna noemen. Moniek (huwelijk 2008-2016) heet voortaan Mo. 
Mijn ambities rijkten altijd ver en daarmee inspireerde ik hen. Verpleegkundige Carla stimuleerde ik orthopedagogiek te gaan studeren. Met docente Anita richtte ik een theateropleiding op, waarvan zij directeur werd. Werkloze Mo adviseerde ik zich te scholen tot beeldend kunstenaar.
Bij een nieuw leven past een nieuwe naam. En meer! Hun verkregen aspiratie ging in concurrentie met de mijne. Zij wilden niet langer de schaduw, maar eisten mijn volle licht. De inspirerende geliefde was opeens een hinderlijk obstakel. De eigen weg gevonden, dus die moet gevolgd!
Drie huwelijken had ik nodig om dat te doorgronden.
 

Archief 2017