Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 38 - Water

maandag 18 september 2017

Vertrouwde de stratemaker die voorstelde de waterafvoer aan te leggen zoals hem het beste leek. Het werkte slechts een paar maanden.
Vandaag zijn hoveniers hier om de tuin op te knappen. Zij hebben hun bedenkingen bij die afvoer. Want als dat water niet wegloopt.... Alles opengegooid; daarna de constatering: wel een putje, geen afvoer; je bent belazerd...Paar uur later: water stroomt langs de regenpijp de bijkeuken in. Maakte de schilder vandaag op het dak een misstap? Ik bel hem; hij komt onmiddellijk. Bladrooster? Nee, dat zit er niet; wel iets anders... Hij haalt er dit waterflesje uit; er ondersteboven in geduwd.Dakdekkers werkten onlangs aan het dak van de buren. Zochten vast meerwerk. Bewijs? Geen enkel! Vermoedens? Heel veel!

 

Archief 2017