Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 38 - Water

maandag 18 september 2017

Vertrouwde de stratemaker die voorstelde de waterafvoer aan te leggen zoals hem het beste leek. Het werkte slechts een paar maanden.
Vandaag zijn hoveniers hier om de tuin op te knappen. Zij hebben hun bedenkingen bij die afvoer. Want als dat water niet wegloopt.... Alles opengegooid; daarna de constatering: wel een putje, geen afvoer; je bent belazerd...Paar uur later: water stroomt langs de regenpijp de bijkeuken in. Maakte de schilder vandaag op het dak een misstap? Ik bel hem; hij komt onmiddellijk. Bladrooster? Nee, dat zit er niet; wel iets anders... Hij haalt er dit waterflesje uit; er ondersteboven in geduwd.Dakdekkers werkten onlangs aan het dak van de buren. Zochten vast meerwerk. Bewijs? Geen enkel! Vermoedens? Heel veel!

 

Archief 2017