Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 37 - Colleges

zaterdag 16 september 2017

 

Na het theaterjaar is ook het cursusjaar begonnen: cabaretcolleges in Tilburg en cabaret-, cultuur en poëziecolleges in Den Bosch. Vandaag al een cabaretcollege aan een Haagse groep. Inhaalmiddag van lessen die vorig seizoen uitvielen. Voor één keer niet dáár, maar in de Cabaretfirma. Gezamenlijk eten daarna en als theatertoetje 's avonds een voorstelling in de Verkadefabriek. En met 's middags medewerking van cabaretier Jochen Otten. Hij vertelde hun hoe het maken van een voorstelling verloopt, gaf praktijkvoorbeelden van het schrijven en timen van grappen en kwam met nog veel meer leerzaams.
Na de zomervakantie zie ik altijd op tegen de volle dagen en avonden die eraan komen. Als het theaterseizoen eenmaal begonnen is, weet ik weer hoe fijn het is.  

Archief 2017