Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Colleges

zaterdag 16 september 2017

 

Na het theaterjaar is ook het cursusjaar begonnen: cabaretcolleges in Tilburg en cabaret-, cultuur en poëziecolleges in Den Bosch. Vandaag al een cabaretcollege aan een Haagse groep. Inhaalmiddag van lessen die vorig seizoen uitvielen. Voor één keer niet dáár, maar in de Cabaretfirma. Gezamenlijk eten daarna en als theatertoetje 's avonds een voorstelling in de Verkadefabriek. En met 's middags medewerking van cabaretier Jochen Otten. Hij vertelde hun hoe het maken van een voorstelling verloopt, gaf praktijkvoorbeelden van het schrijven en timen van grappen en kwam met nog veel meer leerzaams.
Na de zomervakantie zie ik altijd op tegen de volle dagen en avonden die eraan komen. Als het theaterseizoen eenmaal begonnen is, weet ik weer hoe fijn het is.  

Archief 2017