Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 37 - Film

dinsdag 12 september 2017

Verlies verandert ons.
Tragedie stelt ons op de proef.
Kracht definieert ons.

Tijdens de marathon van Boston 2013 moedigde hij zijn liefste aan. Toen ontplofte, vlak voor de finish, bij bom. Hij verloor beide onderbenen. Tijdens zijn revalidatie schreef hij zijn memoires; dat boek is nu verfilmd.
Stronger is de titel. De première was gisteren. Zeer toepasselijk in de gymzaal waar hij zo lang werkte aan zijn herstel en waar de film grotendeels is opgenomen. Met medewerking van echte ziekenhuismedewerkers, onder wie de artsen en verpleegkundigen die hem behandelden.
"Wat je ook meemaakt in je leven, Jeff Bauman laat zien dat je alles kunt overwinnen", zei de acteur die hem speelt in de film.

Verlies verandert ons.
Kracht definieert ons. 

Archief 2017