Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Film

dinsdag 12 september 2017

Verlies verandert ons.
Tragedie stelt ons op de proef.
Kracht definieert ons.

Tijdens de marathon van Boston 2013 moedigde hij zijn liefste aan. Toen ontplofte, vlak voor de finish, bij bom. Hij verloor beide onderbenen. Tijdens zijn revalidatie schreef hij zijn memoires; dat boek is nu verfilmd.
Stronger is de titel. De première was gisteren. Zeer toepasselijk in de gymzaal waar hij zo lang werkte aan zijn herstel en waar de film grotendeels is opgenomen. Met medewerking van echte ziekenhuismedewerkers, onder wie de artsen en verpleegkundigen die hem behandelden.
"Wat je ook meemaakt in je leven, Jeff Bauman laat zien dat je alles kunt overwinnen", zei de acteur die hem speelt in de film.

Verlies verandert ons.
Kracht definieert ons. 

Archief 2017