Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 37 - Foto

maandag 11 september 2017


De maker van de foto: de 20-jarige AT-5-journalist Sil van der Wees. Hij versloeg het werkbezoek van Eberhard van der Laan en Willem-Alexander aan de Jordaan. De burgemeester stond ergens eerder buiten dan de koning en zei tegen een medewerker: :De koning gaat straks voorop; dat hoort zo." Toen was Willem-Alexander daar. Van der Wees: "Hij bood de burgemeester resoluut zijn arm aan. Eerst wilde Van der Laan dat niet, maar toen de koning nog een keer aandrong, nam hij die arm aan."
Ontroerend tafereel. Omdat we weten van de ernstige ziekte van de een - zo broos. En omdat de ander zich, door persoonlijke tegenslagen, steeds gevoeliger laat kennen. Zie hoe hij zijn vuisten balt.
 

Archief 2017