Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Foto

maandag 11 september 2017


De maker van de foto: de 20-jarige AT-5-journalist Sil van der Wees. Hij versloeg het werkbezoek van Eberhard van der Laan en Willem-Alexander aan de Jordaan. De burgemeester stond ergens eerder buiten dan de koning en zei tegen een medewerker: :De koning gaat straks voorop; dat hoort zo." Toen was Willem-Alexander daar. Van der Wees: "Hij bood de burgemeester resoluut zijn arm aan. Eerst wilde Van der Laan dat niet, maar toen de koning nog een keer aandrong, nam hij die arm aan."
Ontroerend tafereel. Omdat we weten van de ernstige ziekte van de een - zo broos. En omdat de ander zich, door persoonlijke tegenslagen, steeds gevoeliger laat kennen. Zie hoe hij zijn vuisten balt.
 

Archief 2017