Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - Dienstreis (11)

zondag 10 september 2017

City of Wesopa te Weesp
 

Hoe lang doe je dat al: het volgen van de ontwikkeling van zijn theaterprogramma's van voorlees tot inspeel tot grondverf tot première tot doorstart tot richting finish tot dernière? Al heel veel jaren. Waarom? Omdat dat componeren en fijnslijpen zo'n boeiend proces is. En omdat we veertig jaar vrienden zijn en elkaar treffen tijdens het eten vooraf met de ploeg en het napraten over de voorstelling achteraf. Of hij daar iets aan heeft? In de vroegste fase niet, want er zit genoeg in zijn hoofd wat voorrang krijgt en je zwijgt. Later wel, dus je signaleert, formuleert, argumenteert... Een enkele keer tot je er moedeloos van wordt. Je denkt voor dovemansoren te spreken, maar je weet inmiddels: hij weegt elk woord.

Archief 2017