Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 37 - Dienstreis (11)

zondag 10 september 2017

City of Wesopa te Weesp
 

Hoe lang doe je dat al: het volgen van de ontwikkeling van zijn theaterprogramma's van voorlees tot inspeel tot grondverf tot première tot doorstart tot richting finish tot dernière? Al heel veel jaren. Waarom? Omdat dat componeren en fijnslijpen zo'n boeiend proces is. En omdat we veertig jaar vrienden zijn en elkaar treffen tijdens het eten vooraf met de ploeg en het napraten over de voorstelling achteraf. Of hij daar iets aan heeft? In de vroegste fase niet, want er zit genoeg in zijn hoofd wat voorrang krijgt en je zwijgt. Later wel, dus je signaleert, formuleert, argumenteert... Een enkele keer tot je er moedeloos van wordt. Je denkt voor dovemansoren te spreken, maar je weet inmiddels: hij weegt elk woord.

Archief 2017