Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - Dienstreis (10)

zaterdag 09 september 2017

Het is niet zo dat theaterseizoen 2017-2018 morgen pas weer begint. Maar wel weer het dienstreizen naar inspelende theatermakers die dichtbij staan. En... de audities en repetities voor de grootschalige kerstproductie die ik schreef, regisseer en produceer. En... de voorbereiding van andere eigen producties. En... die van mijn cabaret-, cultuur en poëziecolleges. En... het gastheerschap bij bijna tweehonderd theatervoorstellingen. En... het schrijven van boeken over onder de cabarethistorie.
Hoe lang houd je zo'n intensief theaterleven vol, met lange werkdagen en -avonden en weinig slaap? Al heel lang. Ging ten koste van peroonlijk geluk. Dàt overkomt mij niet meer. Ga richting de 62 jaar. Denk na over mijn pensioenleeftijd. Wil met De Liefste naar een ander land. Met theater? Nee... 

Archief 2017