Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 36 - Rood huis

vrijdag 08 september 2017Het Rode Huis wordt opgeknapt: vertimmerd en opnieuw geverfd. Daarna is de tuin aan de beurt. Het laatste jaar heb ik gedacht dat ik hier niet bleef wonen, maar inmiddels kwamen de radeloze kamers tot rust, hervonden de wit weggetrokken muren hun kleur, verloren de belemmerende deuren hun behoefte om te slaan en de gekwetste kunst durft weer naar zich te laten kijken. 

Wie het mooie van binnen weer ziet, krijgt ook meer oog voor het lelijke van buiten. Zoals de staat van het huis dus en die van de binnenplaats. Ik kwam en zag; nu overwinnen.

Aan de nieuwe tuintafel kun je eten met je echte vrienden; de nieuwe ligstoel nodigt mij uit om te ontspannen met De Liefste

  

Archief 2017