Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - Rood huis

vrijdag 08 september 2017Het Rode Huis wordt opgeknapt: vertimmerd en opnieuw geverfd. Daarna is de tuin aan de beurt. Het laatste jaar heb ik gedacht dat ik hier niet bleef wonen, maar inmiddels kwamen de radeloze kamers tot rust, hervonden de wit weggetrokken muren hun kleur, verloren de belemmerende deuren hun behoefte om te slaan en de gekwetste kunst durft weer naar zich te laten kijken. 

Wie het mooie van binnen weer ziet, krijgt ook meer oog voor het lelijke van buiten. Zoals de staat van het huis dus en die van de binnenplaats. Ik kwam en zag; nu overwinnen.

Aan de nieuwe tuintafel kun je eten met je echte vrienden; de nieuwe ligstoel nodigt mij uit om te ontspannen met De Liefste

  

Archief 2017