Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 36 - Leef

woensdag 06 september 2017

De monteur die aan huis kwam voor de keramische kookplaat, keek naar het te vervangen plateau en vroeg: "Hoe lang zitten die barsten er al in?" Ik: "Toch zeker een jaar of drie. Zijn ooit wat kruidenflesjes op gevallen uit het overvolle bovenliggende keukenkastje." Hij: "Ik rook buiten even een sigaretje. Ik ben zo terug."

"Sorry hoor," zegt hij vijf minuten later, "maar ik ben hier heel erg van geschrokken. Als in zo'n barst water komt terwijl je staat te koken - wat toch zeer aannemelijk is -, loopt dat water naar beneden. Op zo'n kookplaat zit krachtstroom. Wat er dan had kunnen gebeuren... Echt, je mag blij zijn dat je nog leeft...

Ik heb een nieuwe kookplaat. En... ik leef...

Archief 2017