Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - Leef

woensdag 06 september 2017

De monteur die aan huis kwam voor de keramische kookplaat, keek naar het te vervangen plateau en vroeg: "Hoe lang zitten die barsten er al in?" Ik: "Toch zeker een jaar of drie. Zijn ooit wat kruidenflesjes op gevallen uit het overvolle bovenliggende keukenkastje." Hij: "Ik rook buiten even een sigaretje. Ik ben zo terug."

"Sorry hoor," zegt hij vijf minuten later, "maar ik ben hier heel erg van geschrokken. Als in zo'n barst water komt terwijl je staat te koken - wat toch zeer aannemelijk is -, loopt dat water naar beneden. Op zo'n kookplaat zit krachtstroom. Wat er dan had kunnen gebeuren... Echt, je mag blij zijn dat je nog leeft...

Ik heb een nieuwe kookplaat. En... ik leef...

Archief 2017