Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - Pieter van Empelen

maandag 04 september 2017

Cabaret Don Quishocking. Pieter van Empelen rechts onder in beeld

Ik heb hier nog geen uur geleden geschreven dat Theo Sontrop dood is of ik krijg het bericht dat Pieter van Empelen, 74 jaar oud, is overleden. Eind jaren zestig mede-oprichter van het legendarische Cabaret Don Quishocking en componist van onder meer Willem Wilminks De oude school en Jan Boerstoels Opa's verjaardag. Ik wist hoe slecht het met hem ging sinds een Carré-feest van Youp van 't Hek, toen hij met stokken liep en bijna niks meer zag. Maar dan toch...
Jacques Klöters - ook Cabaret Don Quishocking - schrijft vandaag: "Hij laat mooie dingen na: een zoon, een kleinkind, een weduwe, een paar gebouwen [Maritiem Museum Prins Hendrik in Rotterdam en Hermitage Amsterdam, FV], goede muziek en veel mooie herinneringen."
 

Archief 2017