Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - Sweet Tweet

zondag 03 september 2017

Twitter en Facebook zijn niet aan mij besteed. Ik heb mijn handen vol aan Logboek en Gedicht Gedacht op deze website. Bovendien hoef ik geen volgers in (re)actie. Ik schrijf en wie mij leest, gaat zijn gang; ik hoef het niet per se te weten. En als ik een reactie krijg - wat wel gebeurt -, is het altijd van iemand die de moeite neemt mij een persoonlijke mail te sturen. Ontroerend soms.
Op LinkedIn zit ik wel, maar ook dat medium staat mij inmiddels behoorlijk tegen door al die zogenaamde nieuwswaardigheden en overbodige promotiefoto's.

Lange inleiding op dit: kwam via via een Twittter-bericht binnen van Sjaak Swart, inmiddels 79 jaar. Dat is satire waar ik van houd. Toch maar opstellen vanavond!

 


 

Archief 2017