Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 35 - Machine

zaterdag 02 september 2017

Doodgaan is het weggooien van een ervaren machineDie regel van Adriaan Jaeggi plaatste ik dus in een overlijdensadvertentie. Maar niet in die van Bert Klunder (2006), zoals ik dacht, en zeker wel in die van Leo Markensteyn (en hier) (2016), zoals ik weet. Maar tussentijds toch ook een keer. Maar wanneer was dat dan en voor wie?

Ik constateer dat ik de laatste tijd steeds vaker anekdotes ophaal, zowel in dit logboek als in gesprekken. Had er altijd een hekel aan als oude mensen dat deden, want ik kijk liever vooruit dan achterom. Of moet ik inmiddels zeggen: keek? Omdat ik bang ben dat de ervaren machine gaat haperen? Ik denk dat dat het is. "Nog niet doodgaan", zegt De Liefste.  

Archief 2017