Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 35 - Vreemd is de mens

vrijdag 01 september 2017

"Met Doodgaan is het weggooien van een ervaren machine begint het laatste gedicht van Adriaan Jaeggi (1963-2008). Toen ik die regels voor het eerst las, smeet ik het boek uit wanhoop tegen de muur. Aan de dood denk ik elke dag. Heb helaas te veel ontzag om haar te minachten.
Toen theatermaker en vriend Bert Klunder (1956-2006) overleed, plaatste ik die regel in mijn advertentie. Bert kreeg een ernstig herseninfarct, waardoor al zijn inspirerende gedachten op slag 'ontploften'..."

Zo begon ik gisteren aan mijn logboek en het was even te lezen. Maar het klopt natuurlijk niet. Het laatste gedicht van Jaeggi is van 2008; Bert stierf al in 2006. Dank, oplettende lezer. Vreemd, vreemd is de mens met zijn herinnering.  

 

Archief 2017