Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 35 - TVL

donderdag 31 augustus 2017

Vijfentwintig jaar geleden kreeg ik ruzie met hem. Voor een bloemlezing selecteerde ik een van zijn liedteksten. Ik had veel contact met Karin Bloemen. Die gaf mij de tekst. Toen de uitgever de auteurs om toestemming vroeg en hun de drukproef stuurde, belde hij woest op. Waarom ik mij niet hield aan zijn interpunctie? Ik vertelde wat hierboven staat: dacht dat Karins kopie zijn versie was. Er volgde een tirade over vertolk(st)ers die zonder taalgevoel aanklooien en... Hij gaf geen toestemming tot plaatsing. Toen ik de volgende dag beloofde de fouten aan te passen, kwam die alsnog. Hij is precies, maar goed.
Waarom ik dit vertel? Staat centraal in Gedicht Gedacht: Ted van Lieshout. Welk lied dat was? Heb geduld!

Archief 2017