Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 35 - TVL

donderdag 31 augustus 2017

Vijfentwintig jaar geleden kreeg ik ruzie met hem. Voor een bloemlezing selecteerde ik een van zijn liedteksten. Ik had veel contact met Karin Bloemen. Die gaf mij de tekst. Toen de uitgever de auteurs om toestemming vroeg en hun de drukproef stuurde, belde hij woest op. Waarom ik mij niet hield aan zijn interpunctie? Ik vertelde wat hierboven staat: dacht dat Karins kopie zijn versie was. Er volgde een tirade over vertolk(st)ers die zonder taalgevoel aanklooien en... Hij gaf geen toestemming tot plaatsing. Toen ik de volgende dag beloofde de fouten aan te passen, kwam die alsnog. Hij is precies, maar goed.
Waarom ik dit vertel? Staat centraal in Gedicht Gedacht: Ted van Lieshout. Welk lied dat was? Heb geduld!

Archief 2017