Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 35 - Mentaliteit

woensdag 30 augustus 2017

Hij is een sporter. Weet als geen ander: mentaliteit is nummer één. Die moet op orde zijn willen je lijf en geest optimaal presteren. Om die kwaliteit bracht men hem begin dit jaar in contact met haar: bloedmooie, maar ongelukkige en ongezond levende, verslaafde jonge vrouw. Thrill seeeker. Hij boekte snel resultaat, maar... raakte verliefd of verleid - nou ja, vast allebei.
Toen begon de ellende: hij die haar niet vertrouwde, zij die hem liet geloven dat alles alleen door zijn wantrouwen kwam et cetera.
Hij is een sporter. Sporter die niet meer sportte, maar zichzelf verloor in agressie, drank... Discipline kwijt. Deze week zag ik hem. Sport weer. Drukt op, buikspiert, rent... Mentaliteit! Over haar... wil hij het niet hebben. 

Archief 2017