Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 35 - Mentaliteit

woensdag 30 augustus 2017

Hij is een sporter. Weet als geen ander: mentaliteit is nummer één. Die moet op orde zijn willen je lijf en geest optimaal presteren. Om die kwaliteit bracht men hem begin dit jaar in contact met haar: bloedmooie, maar ongelukkige en ongezond levende, verslaafde jonge vrouw. Thrill seeeker. Hij boekte snel resultaat, maar... raakte verliefd of verleid - nou ja, vast allebei.
Toen begon de ellende: hij die haar niet vertrouwde, zij die hem liet geloven dat alles alleen door zijn wantrouwen kwam et cetera.
Hij is een sporter. Sporter die niet meer sportte, maar zichzelf verloor in agressie, drank... Discipline kwijt. Deze week zag ik hem. Sport weer. Drukt op, buikspiert, rent... Mentaliteit! Over haar... wil hij het niet hebben. 

Archief 2017