Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 35 - Lekkrant

dinsdag 29 augustus 2017

Ik vind dit zo grappig. Een fractievoorzitter lekte vertrouwelijke informatie rond de Bossche burgemeestersbenoeming naar het Brabants Dagblad, dat ervoor koos alles allemaal op straat te gooien, waardoor sollicitanten voor altijd beschadigd zijn. De Commissaris van de Koning en de Burgemeester van 's-Hertogenbosch besloten aangifte te doen en vanochtend heeft het Ministerie van Justitie de 'lekker' aangehouden.

Maar wat is er nou zo grappig? Dat de krant vandaag bericht dat ze, op grond van het feit dat het "een 55-jarig raadslid uit de vertrouwenscommissie" betreft, vermoedt dat het om de voorzitter van de partij Gewoon-geDREVEN gaat. Hoezo "vermoedt" het Brabants Dagblad dat? De krant was namelijk de enige die precies wist wie onbetrouwbaar is. Nou ja, naast de krant zelf dus. 

Archief 2017