Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 35 - Haast

maandag 28 augustus 2017

Elke dag Gedicht Gedacht en ook het Logboek zou er het liefst dagelijks van komen. Honderdtwintig woorden rond wat mij bezighoudt of raakt. Alleen al zo'n warm weekeinde waarop je tuinmeubels vervangt en aanvult, terwijl je nimmer aandacht had voor je tuin. Nu ben je bij de Gamma...

Hetzelfde weekeinde waarop je door je eigen stad loopt en winkeltjes ontdekt waarvan je het bestaan graag eerder had geweten. Is het de leeftijd die parten speelt? Of het voornemen te zijner tijd van hier te vertrekken en permanent naar elders te verhuizen? Wat neem je mee (letterlijk en figuurlijk)? Wat laat je hier (idem)?

Ik schreef op wat er moet gebeuren als ik dood ga. Dat is het. Ik krijg haast. 

Archief 2017