Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 35 - Haast

maandag 28 augustus 2017

Elke dag Gedicht Gedacht en ook het Logboek zou er het liefst dagelijks van komen. Honderdtwintig woorden rond wat mij bezighoudt of raakt. Alleen al zo'n warm weekeinde waarop je tuinmeubels vervangt en aanvult, terwijl je nimmer aandacht had voor je tuin. Nu ben je bij de Gamma...

Hetzelfde weekeinde waarop je door je eigen stad loopt en winkeltjes ontdekt waarvan je het bestaan graag eerder had geweten. Is het de leeftijd die parten speelt? Of het voornemen te zijner tijd van hier te vertrekken en permanent naar elders te verhuizen? Wat neem je mee (letterlijk en figuurlijk)? Wat laat je hier (idem)?

Ik schreef op wat er moet gebeuren als ik dood ga. Dat is het. Ik krijg haast. 

Archief 2017