Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 34 - Stokoud

donderdag 24 augustus 2017


Daar gaan ze. Zie je hen in de verte lopen? Beiden met hun inmiddels onmisbare hulp - de stok - weer op weg naar huis. Ik de andere kant op. Aten deze woensdagavond bij een prachtige Italiaan om het leven te vieren. Zij tegen de tachtig; hij over de negentig. De doctoren noemen hem vitaal als een jonge zeventiger. Daarom ligt hij vandaag weer de hele dag in het ziekenhuis om te vechten tegen de zeldzame tumor die hem trof. Oudste patiënt ooit die zij adviseerden wèl voor deze zware behandeling te gaan. Zelf wil hij ook graag honderd worden. Of anders tenminste nog wat extra jaren hebben. Samen met haar en de hunnen uiteraard. Ik wil hem ook nog niet missen.Archief 2017