Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - Stokoud

donderdag 24 augustus 2017


Daar gaan ze. Zie je hen in de verte lopen? Beiden met hun inmiddels onmisbare hulp - de stok - weer op weg naar huis. Ik de andere kant op. Aten deze woensdagavond bij een prachtige Italiaan om het leven te vieren. Zij tegen de tachtig; hij over de negentig. De doctoren noemen hem vitaal als een jonge zeventiger. Daarom ligt hij vandaag weer de hele dag in het ziekenhuis om te vechten tegen de zeldzame tumor die hem trof. Oudste patiënt ooit die zij adviseerden wèl voor deze zware behandeling te gaan. Zelf wil hij ook graag honderd worden. Of anders tenminste nog wat extra jaren hebben. Samen met haar en de hunnen uiteraard. Ik wil hem ook nog niet missen.Archief 2017