Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 33 - Dat was ik

maandag 14 augustus 2017

"Zorg goed voor haar", zei ik haar vriend. Een half uur daarvóór zag ik hem voor het eerst. Stelde zich voor. Tijdens het in hun auto zetten van spullen die zij nog wilde ophalen, hield hij zich afzijdig. Gaf ons de ruimte om, op dit eerste emotionele ontmoetingsmoment sinds onze scheiding, samen te zijn met wat er nog te zeggen en te vragen viel over bijna een decennium van ons gezamenlijk leven. Maar... er kwamen nauwelijks woorden tussen ons. Ging meer over spullen dan gevoelens; was meer vluchten voor toen dan beleven van nu.
Dat zei ik hem ten afscheid: "Zorg goed voor haar." Te vaderlijk haast. Geen sinecure: IK was haar man. Hij, oprecht: "Dat zal ik doen."

Archief 2017